Kasidi osvojio svoju prvu pobedu u Formuli E

Kasidi osvojio svoju prvu pobedu u Formuli E

Novozelanđanin Nik Kasidi odneo je svoju prvu pobedu u električnom šampionatu Formule E uprkos tome što se u subotu u Njujorku sudario i razbio svoj automobil u kišnoj trci koja je bila obeležena crvenom zastavom.

Vozač Envizija je startovao na pol poziciji i završio ispred Brazilca Lukasa di Grasija, za tim Venturi, i holandskog trkača i timskog kolege Robina Frijnsa.

Jaka kiša na stazi u Bruklinu ostavila je stajaću vodu i poslala prva tri akvaplaninga u zid i pretrpela teška oštećenja.

Trka je prekinuta sa sedam i po minuta preostalih na satu, a konačna mesta su dodeljena u odnosu na prethodni krug.

„Bio sam prilično miran nakon što se sve dogodilo, ali u početku sam očigledno bio veoma razočaran“, rekao je Kasidi. „Osećao se kao da je u torbi sa 10 do kraja, a onda je počela da pada kiša.

„Super sam zadovoljan pobedom. Ne želim da pričam o procesu donošenja odluka i svemu tome, ali što se tiče trke, tim je uradio fantastičan posao.“

Venturijev švajcarski vozač Edoardo Mortara, koji je bio peti, sada vodi Mercedes Stoffel Vandoorne (četvrti) sa 13 bodova na tabeli. Venturi vodi Mercedes sa 23 u ekipnom šampionatu.

Druga trka biće održana u nedelju.