Čelsi predstavio prvo veliko potpisivanje posle Abramoviča

Čelsi predstavio prvo veliko potpisivanje posle Abramoviča

Prvo veliko pojačanje Čelsija u novoj eri na Stamford Bridžu predstavljeno je nakon što je Raheem Sterling prešao u klub iz Mančester sitija.

Sterling se pridružio Plavcima u petogodišnjem ugovoru koji je navodno vredan više od 300.000 funti nedeljno (355.000 dolara), uz mogućnost dodatnih 12 meseci za reprezentativca Engleske.

Čelsi će platiti Mančester Sitiju procenjenih 47,5 miliona funti za 27-godišnjaka, koji je otišao da se pridruži londonskom timu na njihovoj predsezonskoj turneji u SAD.

Klub je zvanično objavio hapšenje Sterlinga preko svojih kanala društvenih medija.

Ranije u sredu, novi Sterling je signalizirao da je ovaj potez zvaničan pošto je podelio oproštajnu poruku navijačima Sitija.

„Sedam godišnjih doba. Jedanaest velikih trofeja. Uspomene za ceo život“, stoji u objavi engleske zvezde na društvenim mrežama.

„Za trenersko osoblje koje je igralo veliku ulogu u mom razvoju tokom godina. Mojim saigračima koji su postali više od onih sa kojima delim teren. Osoblju u pozadini. Za osoblje u kancelariji. Za navijače koji su neumorno podržavali tim. I svima koji su povezani sa Mančester Sitijem, moje poštovanje prema vama ne može biti veće.

„Kakva je to bila vožnja. Zahvalan sam na usponima i padovima, jer su padovi koji su ponekad testirali moju snagu i odlučnost i omogućili mi da stojim ovde pred vama kao najbolja moguća verzija sebe.

„U Mančester sam stigao kao dvadesetogodišnjak, a danas odlazim kao muškarac. Hvala vam na beskrajnoj podršci. Bila je čast nositi dres Mančester Sitija.”

Sterlingov dolazak je prvi veliki transfer koji je Čelsi obavio pod novim američkim vlasnicima na čelu sa finansijerom Todom Boehlijem.

Boehli i konzorcijum Clearlake Capital preuzeli su kontrolu nad klubom u ugovoru vrednom 4,25 milijardi funti u maju nakon što je bivši vlasnik Roman Abramovič bio primoran da stavi Čelsi na prodaju neposredno pre nego što ga je sankcionisala vlada Velike Britanije.

Boehli, koji je takođe suvlasnik bejzbol tima LA Dodgers, preuzeo je aktivnu ulogu u Čelsijem letnjem transferu, zamenivši sportskog direktora Marinu Granovskaia.

Rusko-kanadska Granovskaia je napustila klub pošto je bila Abramovičeva desna ruka od poverenja i obično se bavila transferima Plavih poslednjih nekoliko godina.

Dugogodišnji predsednik Brus Bak je takođe bio među onima koji su napustili raskid sa prethodne hijerarhije pod Abramovičevim.

Na terenu se očekuje da će Sterling dodati nešto preko potrebnu vatrenu moć za ljude Tomasa Tuchela nakon što je Romelu Lukaku propao rekordni potpis po povratku u klub prošlog leta.

Belgijanac je otišao u bivši tim Inter iz Milana na pozajmicu u dogovoru koji je odobrio Boehli.

Tokom svojih sedam sezona u Mančester Sitiju, Sterling je postigao 131 gol i 94 asistencije u 337 ​​nastupa u svim takmičenjima, osvojivši četiri titule u Premijer ligi. Takođe je igrao 77 puta protiv Engleske.

Na drugom mestu, za Čelsi se kaže da se bliži dogovoru za Napolija i centralnog beka Senegala Kalidua Kulibalija, koji je navodno dogovorio lične uslove.

Međutim, Čelsiju je nedostajao potpis brazilske zvezde Rafinje, čiji je prelazak iz Lids junajteda u Barselonu potvrđen u sredu.

Čelsi je želeo da dobije krilnog igrača, ali se uvek govorilo da je njegov prvi izbor prelazak u katalonske gigante.