Selo Nova Zorija u Hersonskoj oblasti skoro uništeno, situacija je kritična

Selo Nova Zorija u Hersonskoj oblasti skoro uništeno, situacija je kritična

Selo Nova Zorija, koje se nalazi u naselju Bilozerka, Hersonska oblast, skoro je uništeno, a sada je situacija tamo kritična.

Relevantnu izjavu dala je oblasna vojna uprava Hersona na Fejsbuku, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Selo Nova Zorija je skoro uništeno. Nema redovnih autobuskih putovanja. Hleb i drugi proizvodi se ne isporučuju. Situacija je kritična. Među lokalnim stanovništvom ostalo je samo nekoliko“, navodi se u izveštaju.

Selo Pravdine ostalo je bez gasa, struje i komunikacionih usluga. U međuvremenu, civili iz sela Nadeždivka juče su od hersonskih volontera dobili humanitarnu pomoć, odnosno prehrambene proizvode. Volontersku pomoć dobilo je i dvadeset pet porodica iz naselja urbanog tipa Bilozerka: prehrambeni proizvodi, sredstva za ličnu higijenu, pelene. U Bilozerki postoje usluge gasa, vode i struje; lokalne prodavnice i pijaca nastavljaju sa radom.

Podsećamo da ruske trupe nastavljaju da otvaraju vatru na naselja koja su oslobodile Oružane snage Ukrajine u Hersonskoj oblasti. Neprijatelj vodi neprijateljstva koristeći sve vrste oružja. Situacija je i dalje kritična u zajednicama kao što su Visokopolje, Novovoroncovka, Velika Oleksandrivka i Kalinovka, koje se graniče sa Nikolajevskom regijom.