Dvojica ukrajinskih bokserskih šampiona poginula u borbi

Dvojica ukrajinskih bokserskih šampiona poginula u borbi

Dva ukrajinska šampiona u boksu, Oleh Prudki i Aleksij Janin, poginuli su dok su branili svoju zemlju tokom ruske invazije, saopštili su sportski zvaničnici.

Prudki, bivši ukrajinski šampion u poluteškoj kategoriji, poginuo je u nedelju boreći se sa ruskim snagama, objavila je ukrajinska bokserska federacija na Instagramu u ponedeljak.

„Teško je prebrojati vaše pobede i dostignuća, bili ste veoma uporan i vredan sportista, mnogo ste trenirali. Bili ste dostojan primer budućim generacijama“, napisao je Čerkaski bokserski savez. Iza Prudkog su ostala supruga i dve male ćerke.

Janin, ukrajinski šampion u kik boksu i svetski šampion u tajlandskom boksu, poginuo je u aprilu tokom borbe protiv ruskih i proruskih snaga u Mariupolju, saopštilo je u utorak ukrajinsko Ministarstvo omladine i sporta.

„Oleksij Janin, sportista i pripadnik Odreda specijalne namene Azov Nacionalne garde Ukrajine, poginuo je u bici za Mariupolj“, saopštilo je ministarstvo.

„Upoznao je potpunu invaziju ruskih okupatora u istočnoj Ukrajini i bio je jedan od onih heroja koji su hrabro branili grad heroj Mariupolj“. Iza Janina su ostali supruga i sin.