Iz Mariupolja evakuisano 79 civila

Iz Mariupolja evakuisano 79 civila

Pavlo Kirilenko, regionalni vojni administrator Donjecka, rekao je da je 79 stanovnika opkoljenog grada Mariupolja bezbedno evakuisano u četvrtak u Zaproižju.

U postu Telegrama Kirilenko je rekao da smo posle nekoliko odlaganja i neuspešnih pokušaja da otvorimo koridor za evakuaciju iz opkoljenog grada, „ovo prvi put od početka blokade Mariupolja od strane ruskih okupacionih snaga, uspeli da evakuišemo lokalno stanovništvo. organizovano i odvesti ih na sigurno“.

Kirilenko je rekao da je skoro 100.000 stanovnika Mariupolja već stiglo u Zaporožje, obećavajući da će ukrajinske vlasti nastaviti da vredno rade kako bi svi koji žele da pobegnu iz opkoljenog grada to mogli da urade.

Kirilenko je rekao da su tokom prethodnih pokušaja izvlačenja civila ruske snage prekršile svoje sporazume, primoravajući one koji su bežali da se oslanjaju na privatni prevoz.

„Ovog puta četiri autobusa su uspela da organizovano napuste opkoljeni grad. To je mnogo manje od dogovorenog, ali se i dalje radujemo svakom spasenom životu“, rekao je Kirilenko pre nego što je čestitao svim evakuisanima koji su uspeli da pobegnu.