Austrijski kancelar: Putin veruje da pobeđuje u ratu

Austrijski kancelar: Putin veruje da pobeđuje u ratu

Austrijski kancelar Karl Nehamer, posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, smatra da je ruski lider uveren da pobeđuje u ratu u Ukrajini.

On je o tome govorio u intervjuu za američki televizijski kanal NBC, piše Evropska istina.

„Mislim da je sada u svojoj vojnoj logici, razumete? On smatra da je rat neophodan da bi se garantovala bezbednost Ruske Federacije. On ne veruje međunarodnoj zajednici. On optužuje Ukrajince za genocid u Donbasu. Dakle, dok je sada u svom svetu, mislim da zna šta se trenutno dešava u Ukrajini… Ali mislim da veruje da pobeđuje u ratu“, rekao je Nehamer.

Voditelj je pitao Nehamera o Putinovoj reakciji na optužbe za ratne zločine.

„Rekao mi je da će sarađivati sa međunarodnom istragom s jedne strane, a sa druge strane mi je rekao da nema poverenja u zapadni svet. Tako da će to biti problem sada i u budućnosti. Mislim da međunarodno poverenje u UN, potrebne su međunarodne istrage. Tako da je to bila teška međusobna svađa. Ali pokušao sam da ga ubedim da nam je, na primer, rat u bivšoj Jugoslaviji pokazao da je međunarodna istraga korisna za procesuiranje ratnih zločinaca“, rekao je on. rekao je.

Prema Nehamerovim rečima, Putin mu je rekao o strašnim posledicama sankcija po Rusiju, ali je istovremeno nastavio da tvrdi da je neophodna „specijalna operacija“ protiv Ukrajine.

„Na kraju našeg razgovora rekao mi je na nemačkom da će rat biti bolji pre nego kasnije. Mislim da on tačno zna šta se dešava i da se moramo suočiti sa njim“, rekao je on.

Podsetimo, Nehamer je prvo bio u Kijevu da se sastane sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a posetio je i Buču, a potom otišao u Moskvu da se sastane sa Putinom, postavši prvi šef vlade EU koji se sastao sa predsednikom Ruske Federacije nakon početka. od invazije.