McDonald’s i KFC nude pomoć u hrani usred ruske invazije

McDonald’s i KFC nude pomoć u hrani usred ruske invazije

Američki lanci brze hrane McDonald’s i KFC počeli su da nude hranu borcima i drugima kojima je potrebna. kako bi doprineli borbi koju Ukrajinci vode protiv ruske invazije.

Kompanije su privremeno zatvorile lokalne restorane otkako je Rusija pokrenula sveobuhvatni rat protiv Ukrajine 24. februara. Rusko napredovanje u Ukrajinu se nastavlja dok se borbe vode u različitim gradovima i regionima. Kijev i druge gradove gađaju ruska artiljerija i krstareće rakete.

Dva globalna lanca brze hrane pokazuju na društvenim mrežama kako pojačavaju svoje napore da podrže Ukrajinu u teškim danima, istovremeno osiguravajući bezbednost svojih zaposlenih.

McDonald’s je 27. februara najavio da će donirati hranu lokalnim odborima kako bi je mogla podijeliti onima kojima je potrebna. Donacija hrane će uključivati proizvode koji ne moraju da se kuvaju, kao što su voda, povrće, voće, jaja, rolnice i salate.

KFC se takođe obavezao na sličnu obavezu, iako se više fokusirao na pomoć vojnicima. Lokalni restorani kompanije sa sedištem u Kentakiju otvorili su svoje kuhinje 26. februara kako bi pripremili hranu za one kojima je potrebna, ali posebno za vojsku, teritorijalnu odbranu i bolnice.

„Izvan gradova ima mnogo ljudi koji su gladni i potrebna im je naša pomoć“, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

KFC je pozvao i druge restorane širom zemlje da otvore svoje kuhinje i pomognu u pripremi hrane za one kojima je potrebna.

„Sada smo jedna velika porodica, pomažemo jedni drugima bez oklevanja!“ KFC je napisao.