Siner pobedio Alkaraza u finalu, Đoković savladao Nadala u meču za treće mesto

Siner pobedio Alkaraza u finalu, Đoković savladao Nadala u meču za treće mesto

Jannik Siner je pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 6-7 (5), 6-3, 6-3 u finalu izložbe Šest Kraljeva u subotu, nakon što je Novak Đoković nadmašio Rafaela Nadala rezultatom 6-2, 7-6 (5) u meču za treće mesto.

I dok Siner i Alkaraz verovatno imaju još mnogo mečeva pred sobom, Đoković i Nadal su možda igrali poslednji put u jednom od najvećih rivalstava tenisa.

Đoković je pobedio u meču između rivala koji zajedno imaju 46 titula na Gren slem turnirima. Nadal, koji je osvojio 22 Gren slem titule, planira da se povuče nakon što zaigra za Španiju sledećeg meseca na Dejvis kupu.

Podelili su topli zagrljaj na mreži nakon Đokovićeve pobede. Đoković je takođe pobedio Nadala na Olimpijadi i vodi sa 31-29 u njihovim međusobnim duelima.

„Poslednji ples je bio epski,“ napisao je Đoković na društvenim mrežama. „I naravno, emotivan. Čuvaću naše rivalstvo zauvek, @rafaelnadal. Tenis će ti nedostajati.“

Siner je potom izašao kao pobednik protiv Alkaraza u duelu između pobednika sva četiri najveća turnira ove sezone. Prvi rangirani Siner, koji je izgubio sva tri susreta ove sezone, osvojio je 6 miliona dolara za pobedu.

„Do sada, svaki meč je bio veoma, veoma dobar, ali uvek ćemo se nadati da će ovo rivalstvo trajati što je duže moguće,“ rekao je Siner.

Alkaraz je pobedio Italijana 2. oktobra osvajanjem turnira u Pekingu, zajedno sa polufinalnim pobedama na Rolan Garosu i Indian Velsu. Španac vodi sa 6-4 u njihovim međusobnim duelima na Turu.

„Pokušaću da svakog dana dam svoj maksimum… da se nadam da ću tokom godina učiniti ovo rivalstvo boljim i boljim,“ rekao je Alkaraz.

Alkaraz je pobedio Nadala, a Siner je nadmašio Đokovića u prethodnom kolu izložbe koja nagrađuje novcem, ali ne dodeljuje ATP bodove, u najnovijem pokušaju Saudijske Arabije da se uključi u tenis.