Mbape i Vinisijus doneli pobedu Realu protiv Selte: Modrić asistirao za odlučujući gol

Mbape i Vinisijus doneli pobedu Realu protiv Selte: Modrić asistirao za odlučujući gol

Madridski Real pobedio je ekipu Celtu Vigo rezultatom 2-1 u španskoj ligi u subotu, zahvaljujući golovima Kyliana Mbappéa i Viníciusa Júniora. Mbappé je doveo Madrid u vođstvo udarcem sa distance u 20. minutu, ali je Williot Swedberg izjednačio rezultat u 51. minutu. Vinícius Júnior postigao je pobedonosni gol za goste u 66. minutu, kada mu je Luka Modrić asistirao sa savršeno izvedenim pasom ubrzo nakon što je ušao kao zamena.

Ipak, ekipa Celta Vigo namučila je šampiona. Thibaut Courtois je odbranio udarce Swedberga i Jonathana Bambe, a rezervista Celti Anastasios Douvikas bio je samo milimetrima udaljen od postizanja izjednačujućeg gola u nadoknadi vremena.

Ekipa Karla Ancelottija ostala je neporažena posle 10 kola u La Ligi i izjednačila se sa Barselonom pre nego što će se suočiti sa Seviljom u nedelju. Madrid je započeo napornu nedelju sa utakmicom kod kuće protiv Borussije Dortmunda u Ligi šampiona u utorak, pre nego što će ugostiti Barselonu u prvom „El Clasicu“ sezone narednog vikenda.