Milan sa igračem manje pobedio Udineze: Pulišić asistirao, VAR poništio dva gola Udinezea

Milan sa igračem manje pobedio Udineze: Pulišić asistirao, VAR poništio dva gola Udinezea

AC Milan je izmenio sastav, ostao sa desetoricom na terenu, ali je ipak savladao Udineze sa 1-0 u Seriji A u subotu.

Teo Ernandez bio je suspendovan, dok su Temi Abraham, Fikajo Tomori i Rafael Leao izostavljeni iz tima. Situacija se dodatno zakomplikovala za Milan kada je Tijani Rajnders dobio direktan crveni karton u 29. minutu.

Ipak, Samuel Čukvuze doneo je prednost Milanu u 13. minutu, uz asistenciju Kristijana Pulišića. Milan je izdržao pritisak Udinezea, kojem su poništena dva gola zbog ofsajda, uključujući jedan u dubokoj nadoknadi.

Milan je izjednačen po broju bodova sa trećeplasiranim Interom, dok je Juventus sada dva boda ispred njih nakon minimalne pobede od 1-0 protiv Lacija.

U prošlom kolu Milan je poražen sa 2-1 od Fiorentine, gde su Ernandez i Abraham promašili penale, a Ernandez dobio crveni karton zbog vređanja sudije, što mu je donelo suspenziju na dve utakmice.

Radikalno izmenjeni tim Milana započeo je meč protiv Udinezea energično i poveo nakon prodora Noe Okafora, koji je asistirao Pulišiću, a ovaj proigrao Čukvuzea za precizan šut u donji levi ugao.

Pulišić je sada učestvovao u postizanju gola u sedam uzastopnih ligaških utakmica, sa pet golova i tri asistencije.

Milan je dominirao sve dok Rajnders nije isključen zbog faula nad Sandijem Lovrićem, koji je išao ka golu. Udineze je dva puta pomislio da je izjednačio, ali su oba gola poništena zbog ofsajda, uključujući i onaj Kristijana Kabaselea u petom minutu nadoknade, nakon intervencije VAR-a.

Lacio je izgubio od Juventusa sa 1-0 autogolom Marija Gile, nakon što su igrali više od sat vremena sa igračem manje zbog isključenja Alesija Romanjolija.