Dodik: Ko podržava muslimane u unitarizaciji BiH, podržava i samostalnost Srpske

Dodik: Ko podržava muslimane u unitarizaciji BiH, podržava i samostalnost Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je danas izjavu novog generalnog sekretara NATO saveza Marka Rutea. da ga brine secesionistička politika i hibridno i sajber delovanje Rusije na zapadnom Balkanu, naglasivši da se priča o secesionizmu koristi kao pokriće da bi stranci sakrili činjenicu da ništa u Ukrajini ne ide kako su planirali.

„Kakve su to gluposti o uticaju Rusije, kad u BiH Amerikanac postavlja i sklanja ljude kako mu je volja preko nemačke marionete i to je kao pozitivan i dobar uticaj? Ovde se neko dobro sprda sa nama i koristi nas za svoja prepucavanja u ovom ratu koji vode protiv Rusije. Mi smo rekli da smo neutralni, jer je to najbolje za nas. Pružamo podršku konačnom postizanju mira i protivimo se svakom obliku nasilja. Nećemo se odreći naših prijatelja i nećemo stati na stranu onih koji su ovo i započeli“, poručio je predsednik Srpske.

On je u intervjuu za Srnu rekao da se međunarodno pravo i pravda moraju zaštititi i ne može na njih polagati pravo samo Amerika i da ona prema svom nahođenju odlučuje šta je to ispravno i pravedno.