Pentagon: Nema dokaza da su vanzemaljci posetili Zemlju

Pentagon: Nema dokaza da su vanzemaljci posetili Zemlju

Portparol Pentagona general-major Patrik Rajder nedavno je izjavio da nema dokaza o vanzemaljskom prisustvu na Zemlji. Ova izjava je usledila nakon postavljanja pitanja novinara o mogućnosti da vesti o vanzemaljcima ili vanzemaljskom životu budu zanemarene zbog prečesto ponavljanih priča.

Sekretar za štampu Pentagona potvrdio je Rajderovu izjavu, ističući da ne postoje dokazi koji bi ukazali na to da su vanzemaljci posetili našu planetu. Ovo je u skladu sa nedavnim izveštajem Pentagona koji je odbacio tvrdnje o postojanju vanzemaljskog života ili zataškavanju informacija od strane američke vlade.

U martu je Pentagonova Kancelarija za rešavanje anomalija svih domena objavila neklasifikovani dokument u kojem se navodi da nisu pronađeni dokazi o neidentifikovanim anomalnim pojavama (UAP), vojnom terminologijom za NLO. Ovaj izveštaj obuhvatio je period od 1945. do oktobra 2023. godine, predstavljajući najobuhvatniju analizu Pentagona na ovu temu do sada.

Istraživači su zaključili da ni jedna istraga američke vlade ili akademska studija nije potvrdila da su viđenja UAP-a povezana sa vanzemaljskom tehnologijom. Tvrdnje o tajnim vladinim programima reverznog inženjeringa vanzemaljske tehnologije su osporene, dok se leteći objekti ili vanzemaljske letelice smatraju rezultatom grešaka u identifikaciji običnih objekata.

Portparol Pentagona je kasnije demantovao tvrdnje bivšeg obaveštajnog oficira Vazduhoplovstva Dejvida Gruša o postojanju tajnog programa reverznog inženjeringa vanzemaljskih materijala. Ministarstvo odbrane nije pronašlo proverljive informacije koje bi podržale tvrdnje o ovakvim programima.

U nastojanju da pruže transparentnost, Pentagon je prošlog septembra pokrenuo veb stranicu posvećenu informacijama o letećim objektima sa uklonjenom tajnošću. Ova platforma omogućava zaposlenima u vladi SAD, članovima službi i izvođačima da dostave izveštaje putem sigurnih kanala.

Ove izjave Pentagona su dovele u pitanje tvrdnje nezavisnih istraživača i teoretičara zavere o skrivanju informacija o vanzemaljskom životu od strane vlade. Ipak, zvanične izjave jasno ističu nedostatak verifikovanih dokaza o vanzemaljskim posetama Zemlji.