Špansko Ministarstvo spoljnih poslova čestitalo Dan državnosti video-snimkom moskovskog parka

Špansko Ministarstvo spoljnih poslova čestitalo Dan državnosti video-snimkom moskovskog parka

Ministarstvo spoljnih poslova Španije čestitalo je građanima Dana državnosti putem video-snimka koji je iznenadio javnost prikazom moskovskog parka Gorki. Ovog 12. oktobra, Španci su slavili svoju raznoliku i podržavajuću državu posvećenu napretku, kako je istaknuto na društvenim mrežama Ministarstva spoljnih poslova. U poruci pratećoj snimku, naglašava se važnost zajedničkog rasta i napretka, ističući da je država mnogo više od geografske teritorije, već predstavlja način interakcije s različitim ljudima širom sveta.

Video počinje prikazom prolaznika kroz park Gorki u Moskvi, sa siluetama moskovskih nebodera u pozadini obasjanih zalaskom sunca. Brzo su reagovali korisnici društvenih mreža, primećujući nesklad između izbora snimaka i namene videa koji je trebalo da slavi nasleđe Španije. Komentari su se nizali, izražavajući iznenađenje zbog ovog neobičnog izbora.

Čak i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, ukazala je na ovu grešku, ističući da je konačno došlo vreme da se shvati značenje izraza „španska sramota“.