Vučić odgovorio na kritike iz Hrvatske: „Nek sam ja četnik, važno je da poštujete drugačije mišljenje“

Vučić odgovorio na kritike iz Hrvatske: „Nek sam ja četnik, važno je da poštujete drugačije mišljenje“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na kritike koje su usledile iz dela hrvatske javnosti i od strane pojedinih hrvatskih političara nakon njegovog učešća na samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku. Povodom optužbi da „relativizuje velikosrpsku agresiju“ i nazivanja „četnikom“, Vučić je ironično odgovorio da nikada nije bio četnik, ali da mu je važno poštovanje prava na drugačije mišljenje.

„Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to niko u porodici nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živele evropske vrednosti,“ napisao je Vučić na društvenim mrežama, podelivši snimak izjava hrvatskih političara.

Vučić je takođe podsetio na svoju izjavu tokom samita, rekavši da Srbija drugačije vidi događaje iz devedesetih godina nego što to prezentuje hrvatska strana, i kritikovao fokusiranje na srpsko-hrvatske odnose umesto na temu samita, koja je bila situacija u Ukrajini.

Vučić je dodao da Srbija poštuje Povelju UN i istinske principe i vrednosti, za razliku od onih koji ih selektivno tumače prema sopstvenim interesima.