Ronaldo postigao rekordni gol, Portugal savladao Poljsku; Španija pobedila Dansku

Ronaldo postigao rekordni gol, Portugal savladao Poljsku; Španija pobedila Dansku

Kristijano Ronaldo postigao je svoj rekordni 133. gol za reprezentaciju, čime je pomogao Portugalu da ostane savršen u Ligi nacija, savladavši Poljsku sa 3-1 u subotu. U drugom meču, Španija je kasnim golom pobedila Dansku sa 1-0.

Ronaldo, u 39. godini, bio je na pravom mestu da reaguje nakon što je udarac Rafaela Leaa pogodio stativu u 37. minutu, čime je povisio vođstvo Portugala na 2-0, nakon što je Bernardo Silva otvorio rezultat u 26. minutu.

Nakon što nije uspeo da postigne gol na Evropskom prvenstvu ovog leta, Ronaldo je u poslednje tri utakmice Lige nacija bio strelac, uključujući i prethodne pobede nad Hrvatskom i Škotskom.

Selektor Portugala, Roberto Martinez, zamenio je Ronalda Diogom Žotom oko 60. minuta.

Poljska je smanjila zaostatak u 78. minutu zahvaljujući golu Pjotra Zielinskog, ali je Jan Bednarek, defanzivac Sautemptona, postigao autogol dva minuta pre kraja meča.

U drugom meču, Španija je, uz Martin Zubimendijev gol u 79. minutu, uspela da savlada Dansku. Zubimendi, koji je igrao umesto povređenog Rodrija, odigrao je ključnu ulogu u meču, a njegov udarac je prošao pored golmana Kaspera Šmajhela.

Španija, koja brani titulu u Ligi nacija, trenutno ima 7 bodova u Grupi A4, dok Danska ima 6, a Srbija, koja je savladala Švajcarsku sa 2-0, ima 4 boda. Portugal vodi u Grupi A1 sa 9 bodova, a Poljska ima 3, dok Škotska ostaje bez bodova.