Đoković posle preokreta nad Menšikom u polufinalu Šangaja

Đoković posle preokreta nad Menšikom u polufinalu Šangaja

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u polufinalu mastersa u Šangaju Čeha Jakuba Menšika sa 2:1, po setovima 6:7/4:7, 6:1, 6:3.

Novak je borbenog Čeha savladao za dva sata i 20 minuta. Menšik je servirao izuzetno tokom većeg dela meča, i upravo je servisima pravio najveće probleme Đokoviću.

U prvom setu, kod rezultata 3:3 Đoković nije iskoristio dve brejk lopte, ali jeste prvu kod rezultata 4:4 i tako poveo 5:4.

Servirao je Đoković za set, imao je 30:15, ali je Menšik napravio brejk i produžio neizvesnost.

U taj-brejku Đoković je poveo sa 3:0, ali je Čeh nanizao četiri poena, te preokrenuo na 4:3. a zatim iskoristio i prvu set loptu i poveo sa 1:0.

Najbolji svih vremena u drugom setu promenio je stil igre. Odlučio je da zaigra agresivnije, napao je Menšika i to se znatno odrazilo na stanje na betonu.

Đoković je odmah na startu drugog seta napravio brejk, zatim još jedan, i tako ekspresno izjednačio na 1:1, dozvolivši rivalu samo gem. U trećem setu, kod rezultata 1:1, Novak nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte.

U narednom gemu na sevrvis Čeha Đoković ipak pravi brejk, potvrđuje ga u sledećem gemu i tako prelama meč.

Srbin će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je ranije danas savladao David Gofana rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković je Frica pobedio u svih devet međusobnih mečeva, poslednji put rezultatom 3:1 u četvrtfinalu Australijan opena ove godine.

Drugi polufinalni par čine Italijan Janik Siner i Čeh Tomaš Mahač.

Polufinalni mečevi igrju se u subotu, dok je finale na programu u nedelju.