Real Madrid pobedio Viljareal sa 2-0 u La Ligi, ali je izgubio Karvahala zbog povrede noge

Real Madrid pobedio Viljareal sa 2-0 u La Ligi, ali je izgubio Karvahala zbog povrede noge

Real Madrid se vratio na pobednički kolosek nakon poraza od Lila u Ligi šampiona, trijumfujući nad Viljarealom rezultatom 2:0 u La Ligi. Federiko Valverde i Vinisijus Hunior postigli su golove za madridski tim, čime su zabeležili važnu pobedu nakon prekida niza od 36 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Ovaj trijumf je Real Madridu doneo 21 bod, izjednačivši ih sa Barselonom na tabeli, koja je igrala protiv Alavesa.

Međutim, pobeda nije došla bez cene, jer je desni bek Danijel Karvahal završio meč povređen, napuštajući teren na nosilima. Karvahal je doživeo povredu u poslednjim trenucima meča nakon sudara sa protivničkim igračem, što je izazvalo emotivnu reakciju španskog reprezentativca.

Viljareal, ekipa koja je stigla na meč sa dva uzastopna trijumfa, imala je samo jedan pokušaj na gol, dok je Real Madrid iskoristio svoje prilike, postigavši oba gola. Valverde je bio precizan udarcem iz daljine u 14. minutu, dok je Vinisijus pogodio gornji ugao sa distance u 72. minutu.

U drugom meču, napadač Selte iz Viga, Jago Aspas, doživeo je isključenje tokom pobede od 1:0 nad Las Palmasom zbog uzastopnih žutih kartona zbog prigovora. Aspas je prvo dobio žuti karton u 54. minutu zbog protesta protiv odluke sudije, dok mu je drugi žuti karton stigao samo dva minuta kasnije.

Selta je uspela da sačuva prednost i pobedi iako je završila meč sa dva igrača manje na terenu. Borha Iglesija je postigao pobedonosni gol u 28. minutu, čime je Selta prekinula niz od tri utakmice bez pobede.

Las Palmas, jedini tim koji je uspeo da pobedi u ligi, nastavlja sa lošim rezultatima, ne uspevajući da pobedi u poslednjih 23 prvenstvenih mečeva od prethodne sezone.

U ostalim susretima, Rajo Valjekano je pobedio Valjadolid rezultatom 2:1, dok je Espanjol savladao Majorku sa 2:1 na domaćem terenu. Utakmica između Osasune i Hetafea završena je rezultatom 1:1.