Maldini se vraća u reprezentaciju Italije posle 22 godine

Maldini se vraća u reprezentaciju Italije posle 22 godine

Italijanska reprezentacija fudbala doživela je značajan trenutak sa pozivom Danielea Maldinija u tim, prvi put nakon 22 godine da u nacionalnom timu Italije ponovo nosi prezime Maldini. Daniele, 22-godišnji napadač, trenutno igra za Moncu, nakon što je prošao kroz mlađe kategorije Milana. Njegov otac Paolo Maldin, legendarni kapiten Italije, završio je međunarodnu karijeru nakon Svetskog prvenstva 2002. godine, sa 126 nastupa za reprezentaciju. Njegov deda, Čezare Maldini, takođe je bio kapiten Italije i poslednji put je nastupio za reprezentaciju 1963. godine.

Selektor Italije, Luciano Spaleti, takođe je pozvao još trojicu potencijalnih debitanta: golmana Juventusa Michelea Di Gregorija, defanzivca Milana Matea Gabiu i vezistu Rome Nicolò Pizilia. Italija je trenutno na vrhu svoje grupe u Ligi nacija, sa pobedama nad Francuskom i Izraelom. Sledeći mečevi Azura su protiv Belgije u Rimu 10. oktobra i protiv Izraela u Udinama četiri dana kasnije.

Pored pomenutih igrača, u timu su i drugi talentovani fudbaleri poput golmana Gianluigija Donnarumme iz Paris Saint-Germaina i Sandro Tonali iz Newcastlea. U defanzivi se ističu Alessandro Bastoni iz Intera, Raul Bellanova iz Atalante i Riccardo Calafiori iz Arsenala, dok se u veznom redu ističu Nicolo Fagioli iz Juventusa, Lorenzo Pellegrini iz Rome i Samuel Ricci iz Torina.

U napadu, pored Maldinija, tu su još i Moise Kean iz Fiorentine, Giacomo Raspadori iz Napolija i Matteo Ruggeri iz Atalante.