Šestoro poginulih u masovnoj pucnjavi u Tel Avivu

Šestoro poginulih u masovnoj pucnjavi u Tel Avivu

Najmanje šest osoba je izgubilo život u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u Tel Avivu, Izrael, kasno u utorak. Više osoba je ranjeno, od kojih je najmanje troje u kritičnom stanju, prema informacijama lokalnih medija koji se pozivaju na policiju i hitnu pomoć.

Incident se desio u oblasti Jafe na jugu grada, a Izraelska policija je potvrdila događaj, označivši ga kao teroristički napad.

Prema nepotvrđenim snimcima, u napadu su učestvovala najmanje dva napadača. Oni su stigli na lice mesta tramvajem i otvorili vatru na putnike odmah po iskrcavanju. Čini se da je barem jedan od napadača bio naoružan jurišnom puškom sa uzorkom M4.

Oba napadača su ubijena u sukobu sa redarima koji su intervenisali, prema izveštajima lokalnih medija. Nepotvrđeni snimci koji kruže internetom daju dodatnu potvrdu ovim izveštajima.

Pucnjava se odigrala neposredno pre nego što je Iran izveo seriju balističkih napada na Tel Aviv i druge mete u Izraelu. Video snimci objavljeni na internetu sugerišu da je napad bio obiman, sa desetinama projektila koji su probili vazdušnu odbranu zemlje.