Kjeza propušta meč Lige šampiona zbog povrede, Žota spreman za povratak

Kjeza propušta meč Lige šampiona zbog povrede, Žota spreman za povratak

Fudbaler Liverpula Federiko Kjeza neće biti u sastavu tima za predstojeći meč Lige šampiona protiv Bolonje zbog povrede koju je zadobio na treningu. Sa druge strane, Diogo Žota je dostupan za utakmicu nakon što je imao manji zdravstveni problem.

Kjeza, koji je tek nedavno stigao u Liverpul iz Juventusa, odigrao je samo 68 minuta u tri prethodna meča zbog povrede koju je pretrpeo na treningu. Menadžer Arne Slot potvrdio je da će Kjeza propustiti ovaj susret.

Žota je takođe imao pauzu u treninzima, ali se očekuje da će biti spreman za meč na Enfildu. Pored njega, i Darvin Nunjez se oporavio od bolesti i biće u konkurenciji za tim nakon što je propustio prethodnu utakmicu protiv Vulverhemptona.

Liverpul, koji trenutno drži prvo mesto u Premijer ligi posle šest odigranih kola, započeo je svoj put u Ligi šampiona pobedom nad Milanom. Pod vođstvom Slota, ekipa je ostvarila sedam pobeda u osam mečeva, što je impresivan start nove sezone nakon smene Jirgena Klopa.

Ukoliko Liverpul savlada Bolonju, Arne Slot će postati prvi menadžer u istoriji kluba koji je ostvario osam pobeda na svojih prvih devet utakmica na klupi. Ipak, Holanđanin ističe da postoji prostor za napredak, naglašavajući da očekuje više od svojih igrača i da će postaviti visoke standarde za tim.

„Kada posedujete ovakav kvalitet, ne smete biti zadovoljni prosečnošću. Morate tražiti najbolje od sebe svakog dana, svake utakmice, kako bi opravdali ovaj dres. Naš zadatak kao stručnog štaba je da postavimo visoke standarde i da ne prihvatimo greške poput onih koje smo imali u prethodnoj utakmici“, izjavio je Slot.

Liverpul je u dobroj formi, ali trener jasno poručuje da očekuje konstantan napredak od svojih igrača kako bi ostali na vrhu tabele.