Boeing daje sindikatu više vremena da glasa o ponudi koja dobija loše kritike od radnika u štrajku

Boeing daje sindikatu više vremena da glasa o ponudi koja dobija loše kritike od radnika u štrajku

Boing je dao sindikatu koji predstavlja fabričke radnike više vremena da razmotre revidiranu ponudu ugovora sa većim povećanjem plata i više bonusa. Međutim, nije jasno da li će sindikat zakazati glasanje o ratifikaciji tog predloga. Štrajkači su izrazili nezadovoljstvo najnovijom ponudom kompanije, ističući da nije dovoljno dobra. Mnogi članovi sindikata su se žalili na način na koji je Boeing predstavio ponudu, smatrajući to nepravednim.

Nova ponuda Boinga uključuje povećanje plata od 30% tokom četiri godine, naspram zahteva sindikata za 40% tokom tri godine. Iako kompanija želi glasanje o novoj ponudi, štrajkači nisu iskazali veliku podršku za istu. Radnici su izrazili potrebu za boljim platama, ističući visoke troškove života u regiji Sijetla.

Boing je odustao od zahteva za glasanje do petka uveče zbog protivljenja sindikata. Sindikalni zvaničnici su kritikovali kompaniju zbog načina na koji je predstavila ponudu, smatrajući to sumnjivim. Boing je naveo da će nova ponuda značajno poboljšati plate i beneficije za zaposlene.

Dve strane nisu održale zvanične pregovore nedelju dana, a Boing želi okončati štrajk koji je zaustavio proizvodnju nekih od najprodavanijih aviona. Analitičari su izrazili sumnju u uspeh predloženog drugog glasanja o ratifikaciji.

Štrajk je doveo do privremenih otkaza za hiljade menadžera i ne-sindikalnih zaposlenih, dok je Boing suočen sa ozbiljnim finansijskim izazovima. Kompanija se trudi da poveća isporuke aviona kupcima avio-kompanija, ali je suočena sa ograničenjima saveznih regulatora.

Boing je pretrpeo gubitke i zaostao iza Erbasa u narudžbinama i isporukama aviona. Bezbednosni problemi i finansijski izazovi su opteretili kompaniju, a potrebno je da poboljša proces kontrole kvaliteta.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo je istakla važnost bezbednosti, uz napomenu da je Boeing trebao posvetiti više pažnje tom aspectu. Kompanija se trudi da unapredi svoj bezbednosni sistem i kulturu, što će zahtevati vreme.