Vučević: Netačno da se zdravstvo i prosveta u Srbiji raspadaju

Vučević: Netačno da se zdravstvo i prosveta u Srbiji raspadaju

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su netačni navodi pojedinih opozicionih poslanika da se zdravstvo i prosveta u Srbiji raspadaju i da se u njih mnogo ulaže.

„Ne može zdravstvo da se raspada kada se završio klinički centar u Nišu i kada je završen prvi blok kliničkog centra Srbije u Beogradu. Kada se uveliko gradi Klinički centar Novi Sad, odnosno Vojvodina, i kada, nadam se da će evropski partner izvršiti svoj deo posla, čeka početak izradnja kliničkog centra u Kragujevcu“, rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravljalo o rebalansu budžeta za ovu godinu.

On je dodao da se trenutno gradi osam regionalnih bolnica, opšte bolnice u svim delovima Srbije, da se pet klinika gradi u različitim delovima Srbije, da su otvorena dva najsavremenija pet skenera.

„Samo ove godine imamo 3.900 novozaposlenih u zdravstvenom sistemu Srbije, a rebalans budžeta Srbije obezbediće dodatnih 28,7 milijardi dinara za zdravstvo. Rekao bih da to je sve suprotno od onog što ste vi rekli da se raspada zdravstvo Srbije“, poručio je premijer.