Ponovo izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Ponovo izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koje su više puta blokirali članovi organizacije Studenti protiv autoritarne vlasti (STAV) – zato što tvrde da su izbori nelegitimni jer na njima učestvuju samo predstavnici liste Saveza studenata, zakazani su ponovo za sutra, u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta.

Studenti iz grupe STAV su letos blokirali Rektorat, kako bi sprečili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizovati jedino u fakultetskoj zgradi.

Tokom dvonedeljnog protesta studenti su na zgradu Rektorata okačili transparente kojima su kritikovali rektora Dejana Mladića, a moto blokade je glasio „Jedna lista nije izbor“.

STAV je do sada tri puta blokirao održavanje izbora u zgradi Filozofskog fakulteta i podneo disciplinske prijave protiv predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića – zbog fizičkog nasilja.

Ivana Macak je 21. maja ošamarila u zgradi Filozofskog fakulteta aktivistkinju Milu Pajić, dok je Aleksandar Gajić takođe fizički nasrtao na kolege, tokom blokade izbora.

Pokret slobodnih građana je ranije saopštio da su Macak i Gajić u međuvremenu zaposleni u Skupštini Vojvodine, što je novinarima potvrđeno u toj instituciji.