AC Milan ostaje bez pobede pod Fonsekom; Lukaku postiže gol na debiju u pobedi Napolija

AC Milan ostaje bez pobede pod Fonsekom; Lukaku postiže gol na debiju u pobedi Napolija

Novi trener Milana Paulo Fonseka nadao se reakciji kada je ispustio tri ključna igrača za gostovanje Laciju u Seriji A.

Ovaj potez je doveo do solidnog starta Rossonera. Konačan rezultat bio je treća uzastopna utakmica bez pobede u subotu.

Tati Kastelanos i Bulaje Dija postigli su golove u drugom poluvremenu za Lacio kako bi preokrenuli ranu uvodnicu Strahinje Pavlovića, a Rafael Leao sa klupe došao je do izjednačenja za Milan u nerešenom rezultatu 2-2.

U međuvremenu, Romelu Lukaku je postigao gol na debiju, a Napoli Antonija Kontea zaradio je drugu pobedu uzastopno vrativši se i pobedio Parmu sa 10 igrača sa 2-1.

Leao, Teo Ernandez i Davide Kalabrija su na početku bili na klupi od strane Fonseke.

Leao i Ernandez su poslani posle dva gola Lacija, a bivši napadač Rome Tami Abraham takođe je ušao u svoj debi u Milanu, a Abraham je asistirao za Leaovo izjednačenje.

Ali Leao i Hernandez su tada ostali na drugoj strani terena tokom pauze za hlađenje – izolovani od ostatka Milanove ekipe.

Fonseka je rekao da Leao i Ernandez nisu morali da se pridruže timu na piće jer su tek došli nekoliko minuta ranije.

„Hajde da ne pravimo problem, jer problema nema. Reakcija igrača je bila dobra“, rekao je Fonseka. „Kada postoji problem, ja preuzimam odgovornost, ali trenutno nema problema.“

Milan ima dva boda iz dva remija i poraza. Lacio ima četiri boda.

Šampion Serije B Parma je morao da ubaci defanzivca Enrika Del Prata u gol nakon što je starter Zion Suzuki isključen sa dva žuta kartona i iskorišćeno je svih pet izmena.

To nije išlo dobro za Del Prata, koji je mogao da dobije slabu ruku samo na snažan udarac Lukakua, a zatim je kasno reagovao na udarac glavom Andre-Frank Zambo Anguise tokom 15 minuta nadoknade.

Anž-Joan Boni je rano realizovao penal za Parmu.

Lukau je potpisao ugovor iz Čelsija u četvrtak, ponovo ga je spojio sa Konteom nakon što je par osvojio Seriju A u Interu iz Milana. Nosi broj 11, a ne svoj uobičajeni broj 9, koji i dalje pripada Viktoru Osimhenu, koji ostaje u limbu i ispao je iz tima pošto nije uspeo da pronađe novi klub tokom prelaznog roka.

Napoli ima šest bodova nakon što je otvorio porazom od Helas Verone sa 3-0.

Pre početka utakmice Lacio-Milano, odata je počast bivšem treneru Lacija Svenu-Goranu Eriksonu, koji je preminuo u ponedeljak od raka pankreasa.

Trominutni video snimak Eriksonovih godina u Laciju prikazan je na velikim ekranima u stadionu Olimpijko, a na transparentu u centralnom krugu je pisalo: „Sven Goran Erikson zauvek“.

Erikson je trenirao Lacio do titule u Seriji A 2000. godine, a takođe je osvojio Kup pobednika kupova sa rimskim klubom.

Lacio je za utakmicu nosio crne trake.

Minut ćutanja se održava pre svake utakmice Serije A ovog vikenda u znak sećanja na Eriksona.

Debitant Bolonje u Ligi šampiona ostao je bez pobede posle nerešenog rezultata 1-1 sa Empolijem, dok su Đovani Fabijan i Emanuel Đazi razmenili prve golove.

Bolonja, peta prošle sezone, dočekuje Šahtjor iz Donjecka na otvaranju Lige šampiona 18. septembra.

Leče je pobedio Kaljari sa 1-0 za svoju prvu pobedu, golom Nikole Krstovića uprkos tome što je celo drugo poluvreme odigrao sa 10 igrača.