UEFA isključuje VAR zvaničnike iz utakmica kvalifikacija nakon incidenta u Poljskoj

UEFA isključuje VAR zvaničnike iz utakmica kvalifikacija nakon incidenta u Poljskoj

UEFA je u utorak isključila VAR zvaničnike Bartoša Frankovskog i Tomaša Musijala iz utakmica kvalifikacija Lige šampiona nakon što su navodno privedeni zbog pijanstva. Incident se dogodio u Lublinu, Poljska, gde su ih zaustavili dok su nosili ulični znak.

Frankovski i Musijal su trebali da rade na utakmici između Dinama Kijeva i Rendžersa u trećem kolu kvalifikacija, gde je Dinamo domaćin zbog nemogućnosti igranja kod kuće zbog ruske vojne invazije na Ukrajinu.

UEFA je potvrdila da su zvaničnici smenjeni, ali nije pružila dodatne detalje o incidentu. Poljski fudbalski savez je izdao saopštenje u kojem je naveo da je prijavio „neprikladno ponašanje“ svom disciplinskom telu. Ukoliko se optužbe pokažu tačnim, Frankovski i Musijal mogli bi se suočiti sa raskidom ugovora.

Frankovski je bio pomoćnik VAR specijalisti Tomašu Kvjatkovskom tokom finala Lige šampiona 2023. godine, kada je Mančester Siti osvojio svoju prvu titulu pobedivši Inter sa 1:0 u Istanbulu. Kvjatkovski je kasno zamenio Frankovskog na utakmici u utorak.