Šapić položio venac na spomenik srpskim žrtvama povodom 29-godišnjice „Oluje“

Šapić položio venac na spomenik srpskim žrtvama povodom 29-godišnjice „Oluje“

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić položio je venac na Spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima od 1991. do 2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije u Tašmajdanskom parku, povodom obeležavanja 29-godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ i istakao da se zločini nad Srbima ne smeju zaboraviti.

Šapić je naglasio da naš narod nikada ne bi ne bi bio prognan u najvećem etničkom čišćenju od Drugog svetskog rata da nismo u svojim redovima, kako je rekao, imali svakakve izrode.

On je istakao da bi, pre nego što se dođe do neprijatelja, trebalo „prvo da se pozabavimo onima s naše strane“.

Šapić je naveo da je neprijatelj, ko god bio, uvek izvlačio deblji kraj kada je srpski narod uspevao da sačuva jeidnstvo.

Dodao je da će, ukoliko imamo snage, čak i velike sile koje su neretko bile nepravedne prema Srbiji, morati „da imaju drugačiju jednačinu kada je reč o Srbiji“.

Šapić je naveo da će se sledeće godine obeležiti 30 godina od „Oluje“ na poseban način s ciljem da se svima pošalje poruka da neće moći da koriste srpsku neslogu kako bi nanosili posledice našem narodu.

„To se ne radi pričom i žalopojkama i traženjem pomoći od nekih koji nam nisu pomagali. To se radi u se’ i u svoje kljuse. Večna slava i pokoj duši žrtvama“, rekao je Šapić.