Muška fudbalska reprezentacija Španije odobrila izbor dva igrača za Pariz koji su promenili nacionalni tim

Muška fudbalska reprezentacija Španije odobrila izbor dva igrača za Pariz koji su promenili nacionalni tim

Španski fudbalski tim na Olimpijskim igrama u Parizu dobio je u četvrtak dozvolu MOK-a da izabere dva igrača koji su ranije igrali za druge zemlje.

Napadač Lidsa Mateo Džozef je igrao za Englesku na nivou do 20 godina, a defanzivac Juventusa Dean Huijsen predstavljao je omladinske reprezentacije Holandije.

I Džozef i Huijsen, rođeni u Španiji, su nedavno promenili uslove preko FIFA da igraju za Španiju na nivou do 21 godine, a te poteze sada priznaje i Međunarodni olimpijski komitet.

Španija je svoju jedinu olimpijsku titulu u muškom fudbalu osvojila 1992. godine, kada je igrao Pep Gvardiola. Španija je osvojila srebro u Tokiju pre tri godine kada su u njenom timu bili sadašnji seniorski igrači Unai Simon, Pedri i Dani Olmo.

Na Olimpijskim igrama u Parizu Španija će igrati u grupi sa Egiptom, Uzbekistanom i Dominikanskom Republikom na turniru u fudbalu za 16 nacija za muškarce koji počinje 24. jula, dva dana pre ceremonije otvaranja. Kvalificirali su se i Argentina, Izrael, Ukrajina i Sjedinjene Države.

MOK je u četvrtak odobrio promene olimpijske nacionalnosti za 11 sportista, uključujući dvojicu bivših Rusa. Denis Taradin može da se takmiči u jedrenju za Kipar, a rvač Čermen Valijev sada je kvalifikovan za Albaniju.