Zelenski i Trudo razgovaraju o saradnji u oblasti odbrane

Zelenski i Trudo razgovaraju o saradnji u oblasti odbrane

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom na marginama samita G7 u Italiji.

Zelenski je na Telegramu objavio da su tokom sastanka obe strane razgovarale o bezbednosnoj situaciji, saradnji u oblasti odbrane i pripremama za samit NATO-a u Vašingtonu.

„Značajan sastanak sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom. Zahvalan sam Kanadi na podršci u odbrani i pripremi budućih paketa, posebno na slanju oklopnih medeva i drugih oklopnih vozila. Razgovarali smo o bezbednosnoj situaciji, saradnji u oblasti odbrane i pripremama za NATO. samita u Vašingtonu“, rekao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, glavni fokus sastanka bio je na pripremama za Globalni samit mira i njegovim očekivanim rezultatima.

„Razgovarali smo i o praktičnim aktivnostima Međunarodne koalicije za povratak ukrajinske dece, u kojoj je Kanada inicijator i ko-lider“, rekao je Zelenski.

Očekuje se da će Zelenski održati niz bilateralnih sastanaka na marginama samita G7. On je već razgovarao sa domaćinom samita, italijanskim premijerom Đorđom Melonijem i japanskim premijerom Fumiom Kišidom.