Pronađena olupina aviona nestalog pre 53 godine u Vermontu

Pronađena olupina aviona nestalog pre 53 godine u Vermontu

Nakon više od pola veka, stručnjaci su veruju da su pronašli olupinu aviona koji je nestao u snežnoj noći u Vermontu. Korporativni avion, Jet Commander, nestao je 27. januara 1971. godine, ostavljajući iza sebe pitanja i tugu za porodicama pet muškaraca koji su se nalazili u njemu.

Nakon mnogih neuspelih pokušaja, tim podvodnih istraživača nedavno je pronašao olupinu aviona u jezeru Champlain blizu mesta gde je poslednji put viđen na radaru. Ovo otkriće pruža neku vrstu zatvaranja za porodice žrtava, ali takođe otvara nova pitanja i stare rane.

Ovo je pronađeno nakon višegodišnjeg truda i posvećenosti Gerija Kozaka, koji je postao fasciniran slučajem i rešio da pronađe avion. Nakon mnogo truda i pretraga, olupina je konačno locirana.

Dok rođaci žrtava sada imaju odgovor na pitanje o sudbini svojih voljenih, ovo otkriće i dalje otvara nova pitanja. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja istražuje ovaj slučaj, a rođaci planiraju komemoraciju kako bi se odao počast žrtvama i obeležio ovaj tužni trenutak.