Sedam pakistanskih vojnika poginulo u eksploziji bombe na severozapadu zemlje

Sedam pakistanskih vojnika poginulo u eksploziji bombe na severozapadu zemlje

Najmanje sedam vojnika pakistanske vojske izgubilo je živote u nedelju nakon što je vojno vozilo naletelo na improvizovanu eksplozivnu napravu u okrugu Laki Marvat u provinciji Hajber Pahtunhva, blizu granice sa Avganistanom. Među stradalima je bio i jedan kapetan.

Ovaj incident predstavlja samo jedan u nizu napada usmerenih na bezbednosne snage, posebno u provincijama Hajber Pahtunva i Beludžistanu. Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj napad, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) često je meta optužbi za napade na pakistanske bezbednosne snage.

Pakistanske vojne snage su reagovale na ovaj napad s čišćenjem područja kako bi se eliminisali teroristi prisutni u tom regionu. Ova odlučna akcija pokazuje posvećenost Pakistana u borbi protiv terorizma i osigurava da žrtve hrabrih vojnika dodatno učvrste njihovu odlučnost.

Napadi u Pakistanu su u porastu od avgusta 2021, nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad Avganistanom. Islamabad optužuje militante sa „sjedištem u Avganistanu“, koji su lojalni zabranjenom Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), za izvođenje ovih napada, dok privremena talibanska vlada u Avganistanu negira te optužbe.