Seltiksi vode 2-0 u finalu NBA lige pobedom nad Maveriksima

Seltiksi vode 2-0 u finalu NBA lige pobedom nad Maveriksima

Boston Seltiksi pobedili su Dalas Maverikse rezultatom 105-98 u drugoj utakmici finala NBA lige, poveli sa 2-0 i približili se osvajanju 18. NBA prvenstva. Jru Holidej predvodio je Seltikse sa 26 poena i 11 skokova, dok je Džejson Tejtum imao teško šutersko veče, ali je nadoknadio sa 12 asistencija i devet skokova.

Luka Dončić, koji je bio upitan za igru do dva sata pre početka utakmice, postigao je 32 poena, 11 skokova i 11 asistencija, zabeleživši prvi tripl-dabl u istoriji franšize Maveriksa u finalu NBA lige. Ipak, Dončić je promašio ključni šut za tri poena 28 sekundi pre kraja, čime je okončana poslednja šansa Dalasa za preokret.

Treća utakmica finala igra se u sredu uveče u Dalasu, gde Maveriksi moraju da pobede kako bi izbegli zamah Seltiksa i osigurali povratak serije u Boston.

Džejlen Braun postigao je 21 poen, dok su Tejtum i Derik Vajt dodali po 18 poena za Seltikse. Tejtum je imao težak šuterski učinak sa 6 od 22 šuta i 1 od 7 za tri poena. Kristaps Porzingis dodao je 12 poena uprkos povredi.

Kajri Irving, koji je nekada igrao za Boston, postigao je 16 poena za Maverikse, ali je izgubio 12. uzastopnu utakmicu protiv Seltiksa.

Za razliku od prve utakmice, gde su dominirali šutevima za tri poena, Seltiksi su u ovoj utakmici imali skroman učinak sa linije za tri poena, promašivši prvih osam pokušaja i završivši sa 10 od 39 šuteva. Pejton Pritčard je postigao ključni koš sa pola terena na kraju treće četvrtine, što je Seltiksima donelo prednost od 83-74.

Sledeća utakmica biće ključna za obe ekipe, dok Boston nastoji da zadrži zamah i osigura titulu, a Dalas traži način da ostane u seriji.