Zelenski najavljuje nove korake za jačanje sposobnosti ukrajinske vojske

Zelenski najavljuje nove korake za jačanje sposobnosti ukrajinske vojske

Zelenski je u svom najnovijem video obraćanju preneo informaciju da se sektor Pokrovsk u Ukrajini redovno suočava sa intenzivnim pritiskom ruskih snaga, što ga čini najtežim delom fronta. Zelenski je istakao da se većina borbi u ovoj oblasti odvija svakodnevno. Prema njegovim rečima, samo juče su ruske snage izvele više od 40 napada u sektoru Pokrovsk, dok su danas izvele preko 20 napada.

U svom obraćanju, Zelenski je izrazio zahvalnost vojnicima ukrajinskih odbrambenih snaga koji hrabro brane teritoriju, naglasivši važnost njihovog doprinosa u uništavanju neprijateljskih snaga. Pohvalio je i sve vojnike i komandante koji se trude da održe ukrajinske položaje i pruže podršku ratnicima na susednim frontovima.

Nadalje, Zelenski je naglasio da se kontinuirano ulažu napori kako bi se osiguralo da vojska bude opremljena savremenim naoružanjem i opremom. Pomenuto je da je već primljen izveštaj glavnokomandujućeg, a da se očekuje i izveštaj načelnika DIU. Upozorenje je dato da se pripremaju novi koraci kako bi se osigurala sigurnost Ukrajine.