Arevalo i Pavić pobedili Bolelija i Vavasorija i osvojili titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske u dublu za muškarce

Arevalo i Pavić pobedili Bolelija i Vavasorija i osvojili titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske u dublu za muškarce

Marselo Arevalo iz Salvadora i Mate Pavić iz Hrvatske osvojili su finalni meč muškog dubla na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu. Protivnici, Italijani Simone Boleli i Andrea Vavasori, poraženi su rezultatom 7-5, 6-3.

Mate Pavić je postao nosilac sve četiri Grend slem titule u muškom dublu, a nakon pobede brzo je proslavio sa svojim timom na Kortu Filipa Šatrijea.

Arevalo je sa ponosom istakao šal sa imenom svoje zemlje, Salvadora, dok je proslavljao svoju drugu titulu u muškom dublu, nakon trijumfa na Rolan Garosu 2022. godine.

U trenutku kada je Arevalo servirao za meč, Pavić je napravio grešku, ali je uspeo da nadoknadi svoj propust i sačuva brejk loptu teškim udarcem.

Konačnu pobedu su ostvarili u drugom pokušaju, kada je Vavasori napravio grešku na forhendu, a obojica igrača su završila na šljaci.

Simone Boleli, 38-godišnji bivši igrač u singlu, nije ostvario uspeh u pojedinačnoj konkurenciji, ali je imao zapažene rezultate u muškom dublu, uključujući osvajanje Australijan opena 2015. godine.

Vavasori, iako 11. nosilac u finalu, nije uspeo da dođe do pobede, ostajući bez trofeja i ovog puta.