Kevin De Brujne razmatra prelazak u Saudijsku Arabiju kao slobodan igrač sledeće godine

Kevin De Brujne razmatra prelazak u Saudijsku Arabiju kao slobodan igrač sledeće godine

Belgijski fudbaler i plejmejker Mančester Sitija, Kevin De Brujne, izjavio je u utorak da razmatra mogućnost prelaska u Saudijsku Arabiju kao slobodan igrač sledeće godine. Ovu informaciju potvrdio je u razgovoru za belgijski dnevnik Het Laatste Nieuws.

De Brujne će sledeće godine napuniti 34 godine i završiti svoju desetu sezonu u engleskom šampionu kada mu ističe ugovor u junu. Na pitanje o mogućem prelasku u saudijski klub, De Brujne je izjavio: „Govorite o neverovatnim sumama novca tokom onoga što bi moglo biti sumrak moje karijere.“

Plejmejker Mančester Sitija otkrio je da sve više vodi takve razgovore sa svojom porodicom, napominjući da njegov osmogodišnji sin poznaje samo Englesku i često ga pita koliko će još dugo igrati za Siti.

Klubovi Saudijske lige, podržani državnim fondom kraljevstva, potrošili su stotine miliona dolara kako bi privukli vrhunske igrače otkako se Kristijano Ronaldo preselio pre skoro 18 meseci. Nakon njega, u Saudijsku Arabiju su prešli i Karim Benzema i Nejmar, dok su Lionel Mesi i Kilijan Mbape odbili njihove ponude.

Iako su saudijski zvaničnici izjavili da žele da se fokusiraju na potpisivanje mladih igrača na vrhuncu karijere, izuzetak bi sigurno bio napravljen za talenat poput De Brujnea. Njegovo vizionarsko dodavanje, čitanje igre i šut pomogli su Mančester Sitiju da osvoji šest titula u Premijer ligi u proteklih devet godina.

„U mojim godinama morate biti otvoreni za sve,“ rekao je De Brujne o svojoj budućnosti. Takođe, postoji mogućnost da bi mogao da privuče ponude iz Major League Soccer-a (MLS) godinu dana pre nego što će Sjedinjene Države, zajedno sa Kanadom i Meksikom, biti domaćini Svetskog prvenstva 2026.

Iako nikada nije osvojio turnirsku titulu sa Belgijom, De Brujne je bio deo njene zlatne generacije tokom protekle decenije. Ove izjave dao je dok se nalazio u belgijskom kampu uoči Evropskog prvenstva koje počinje 14. juna u Nemačkoj, gde će Belgija igrati u grupi sa Slovačkom, Rumunijom i Ukrajinom.