Konor Mekdejvid je razlog zašto Edmonton Oilersi osvajaju Stenli kup

Konor Mekdejvid je razlog zašto Edmonton Oilersi osvajaju Stenli kup

Konor Makdejvid, aktuelni MVP NHL lige, predstavlja ključnu figuru u uspehu Edmonton Oilersa u finalu Stenli kupa. Ovaj vrhunski hokejaš vodi svoj tim ka prvom osvajanju šampionata od 1990. godine, čime bi okončali više od tri decenije suše u Kanadi. Sa impresivnih 31 poenom u 18 plej-of utakmica, Makdejvid je među vodećim kandidatima za trofej Kon Smajt. Uz podršku igrača poput Leona Drajzajtla, Evana Bušara i Stjuarta Skinera, tim Edmonton Oilersa pokazuje značajan napredak pod vođstvom novog trenera Krisa Knoblauha.

Drajzajtl, dugogodišnji partner Makdejvida, takođe se ističe kao ključni igrač u timu. Njegove veštine omogućavaju mu da efikasno sarađuje sa Makdejvidom ili da predvodi svoju liniju, čime pruža veliku podršku treneru Knoblauhu. Zach Himan takođe se ističe sa 14 golova u plej-ofu, dok Korij Peri doprinosi ekipi kao važan veteran na terenu. Bušar je takođe bio iznenađenje ove sezone, sa 27 poena i impresivnih 21 asistencija, što ga svrstava među najbolje defanzivce u istoriji NHL-a.

Iako su se susreli sa izazovima u borbi protiv Darnell Njursa, tim Oilersa uspešno je prevazišao te izazove. Izborom Skinera za golmana, trener Knoblauh pokazuje svoje strateško vođstvo i donosi ključne odluke koje su doprinele uspehu ekipe. Sa serijom pobeda iza sebe, Edmonton Oilersi su spremni za finalni duel sa Panterima.

Na drugoj strani, Florida ima prednost domaćeg terena, ali se suočava sa zahtevnom atmosferom koja se očekuje na utakmicama 3 i 4 u Edmontonu. Ovo će biti prva finalna serija Stenli kupa u Kanadi sa prisustvom navijača na tribinama još od 2007. godine. Panteri se smatraju blagim favoritima prema BetMGM Sportsbook-u, ali Oilersi imaju šansu da okončaju sušu u Stenli kupu koja traje od 1993. godine.

Uz novog trenera, Krisa Knoblauha, Oilersi su pokazali značajan napredak ove sezone, a njegovo iskustvo i poznavanje igrača poput Makdejvida doprinose timskom uspehu. Očekuje se da će serija između Oilersa i Pantera biti neizvesna i uzbudljiva, sa očekivanjima da će se oba tima boriti do poslednjeg trenutka za prestižni pehar Stenli kupa.