Fiorentina pobedila Atalantu sa 3-2 i sprečila šampiona Lige Evrope da završi na trećem mestu u Seriji A

Fiorentina pobedila Atalantu sa 3-2 i sprečila šampiona Lige Evrope da završi na trećem mestu u Seriji A

Vicešampion Lige Konferencije Evrope, Fiorentina, trijumfovala je nad Atalantom, šampionom Lige Evrope, rezultatom 3-2 u odloženoj utakmici Serije A koja je održana u nedelju. Ovaj meč označio je kraj italijanske sezone, sprečavajući tim iz Bergama da završi na trećem mestu. Postojala je opravdana zabrinutost povodom moguće povrede defanzivca Atalante, Đorđa Skalvinija, od strane italijanskog tima za Evropsko prvenstvo, s obzirom da se činilo da je Skalvini povredio koleno u poslednjim minutima utakmice – dan pre nego što je trebalo da se priključi reprezentaciji Italije.

Andrea Beloti je bio strelac oba gola za Fiorentinu, dok je Nikolas Gonzales takođe zatresao mrežu. Ademola Lookman i Skalvini su postigli pogotke za Atalantu. Utakmica je prvobitno bila zakazana za mart, ali je odložena zbog zdravstvenih problema bivšeg generalnog menadžera Fiorentine, Džoa Baronea, koji je nažalost preminuo dva dana kasnije.

Na kraju sezone, Atalanta je zauzela četvrto mesto sa dva boda zaostatka za Juventusom, dok je Fiorentina završila na osmoj poziciji. Nakon ovog susreta, Venecija i Kremoneze su odigrali revanš finala plej-ofa Serije B kako bi odredili trećeg kluba koji će se pridružiti Parmi i Komou u najvišoj italijanskoj ligi.