Turski klub Fenerbahče najavio je Žozea Murinja za novog trenera

Turski klub Fenerbahče najavio je Žozea Murinja za novog trenera

Bivši trener Real Madrida Žoze Murinjo biće kasnije u nedelju predstavljen kao novi trener fudbalskog kluba Fenerbahče, saopštio je klub.

Nakon dana jakih indicija da će Murinjo preuzeti kontrolu nad istanbulskim klubom, u objavi na platformi društvenih medija Ks rano u nedelju je rečeno da će portugalski menadžer prisustvovati ceremoniji na stadionu Sukru Saracoglu.

„Saracoglu čeka svog novog trenera Žozea Murinja i svoje sjajne navijače u 19.00!“

Fenerbahče je u subotu uveče objavio video poruku Murinja (61) u kojoj je rekao navijačima Fenerbahčea da ćemo se „vidimo sutra u Kadikoju i da krenemo zajedno na naše putovanje“.

Murinju je to prvi posao otkako je napustio Romu u januaru nakon dve i po godine obeležene osvajanjem Lige konferencije Evrope 2022. i nizom sporova sa sudijama.

Portugalac nije radio van prvih pet evropskih liga od 2004. godine, kada je napustio Porto nakon osvajanja Lige šampiona i pridružio se Čelsiju, koji je bio u usponu pod tadašnjim vlasnikom Romanom Abramovičem.

Od tada je takođe trenirao Inter iz Milana, Real Madrid, Mančester junajted i Totenhem u karijeri punoj trofeja i kontroverzi van terena.

Fenerbahče je ove sezone završio na drugom mestu posle žestokog rivala Galatasaraja u turskoj ligi i sukobio se sa turskim fudbalskim vlastima, uključujući i uklanjanje svog tima sa terena u utakmici Superkupa Turske u znak protesta.