Endi Marej eliminisan sa Otvorenog prvenstva Francuske

Endi Marej eliminisan sa Otvorenog prvenstva Francuske

Endi Marej, trostruki grend slem šampion u singlu, možda je odigrao svoje poslednje Otvoreno prvenstvo Francuske, završivši turnir nakon dva meča i dva poraza – jednog u singlu i jednog u dublu. Marej i njegov partner Dan Evans izgubili su od Tijaga Sejbota Vajlada i Sebastijana Baeza sa 7-6 (6), 7-6 (3) u prvom kolu dubla. U singlu, Marej je eliminisan u prvom kolu od Stana Vavrinke u nizu setova.

Marej, koji ima 37 godina, nagovestio je da će se verovatno povući iz profesionalnog tenisa tokom ove godine. Trenutno igra sa veštačkim kukom i suočava se s problemima s leđima. Ipak, Marej je izrazio želju da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati na Rolan Garosu od 27. jula. Zbog toga su on i Evans dobili vajld kard za takmičenje u dublu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Marej je osvajač zlatnih medalja u singlu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016, postavši jedini teniser koji je osvojio dve uzastopne olimpijske titule. „Ja i Dan smo se nadali dobrom trku ovde. Nije trebalo da bude. Ne znam da li ćemo dobiti priliku da igramo dubl na Olimpijskim igrama. Imamo dobre dubl igrače u Velikoj Britaniji,“ rekao je Marej.

Marej će sada fokus preusmeriti na travnate terene i pripreme za Vimbldon, gde je osvajao titule u singlu 2013. i 2016. godine. Bio je prvi Britanac posle 77 godina koji je osvojio šampionat na Vimbldonu. Turnir u All England Clubu počinje 1. jula.

Postoji mogućnost da bi Marej mogao da se udruži sa svojim starijim bratom Džejmijem u dublu na Vimbldonu. „Moj brat trenutno nema partnera za Vimbldon. Malo smo razgovarali o tome,“ rekao je Marej. „Možda to uradim, ali još nisam 100% siguran.“

Džejmi Marej, 38, je daleko uspešniji igrač u dublu, dostigavši broj 1 na rang listi i osvojivši dva grend slem trofeja u dublu 2016, kao i pet velikih titula u mešovitom dublu. Džejmi je izjavio da mu je Endi rekao kako želi da igra dubl na Otvorenom prvenstvu Francuske „jer su Olimpijske igre za njega važne i želeo je da pokaže da želi da bude u timu i da se priprema, a ne samo da se pojavi.“