Raskol među kruševačkim naprednjacima: Pet odbornika istupilo iz odborničke grupe vladajuće stranke

Raskol među kruševačkim naprednjacima: Pet odbornika istupilo iz odborničke grupe vladajuće stranke

Petoro odbornika SNS iz Kruševca na poslednjoj sednici Skupštine istupilo je iz odborničke grupe Aleksandar Vučić-Kruševac ne sme da stane. Oni su formirali novu odborničku grupu koja se zove Aleksandar Vučić-Kruševac sutra.

Narodni poslanik i odbornik u Skupštini Kruševca Srđan Milivojević navodi da do odvajanja petoro odbornika iz odborničke grupe SNS došlo u trenutnu kada se u Njujorku glasalo o Rezoluciji o Srebrenici.

“Odmah sam pitao na sednici Skupštine grada da li je povod rezolucija, da li možda jedna grupa odbornika podržava ovu rezoluciju, a druga je protiv rezolucije ili je reč o onom sukobu koji tinja u gradskom odboru Srpske napredne stranke, a o kom je javnost u Kruševcu otvoreno govorila tokom novembra i decembra, gde se govorilo da su u sukobu narodna poslanica Nevena Đurić i Bratislav Gašić. I onda sam pitao da li je ovo njena, lična, privatna odbornička grupa ili je to odbornička grupa koja ostaje u sastavu SNS“, naveo je Milivojević.

Kako kaže, tada ga je demantovao šef odborničke grupe SNS Zoran Tomić rečenicom „pa i jedni i drugi se zovu Aleksandar Vučić“.

„Pa sve tri frakcije u Nišu koje su posvađane imaju u svom nazivu Aleksandar Vučić. Kada su se cepali radikali na radikale i naprednjake, i ta radikalska frakcija i ta naprednjačka frakcija se zaogrnula imenom i prezimenom Aleksandra Vučića. Moguće je da je reč da je namera da kada formiraju posebnu odborničku grupu dobiju sredstva za finansiranje tehničkog sekretara i plaćanje zakupa. Ali ta priča ne pije vodu, zato što je SNS rešila problem svog prostora. Oni su u Kruševcu u uzurpiranom prostoru od građanskog preduzeća Jastrebac, koje je bankrotiralo od 1999. godine kada je Aleksandar Vučić bio ministar. I oni su kupili taj prostor i imaju sasvim dovoljno prostora. I treći razlog može da bude, pošto se navršava skoro šest meseci od konstituisanja i Parlamenta i Gradske skupštine, i veoma je važno da građani znaju da sada mora da se formira i Gradska izborna komisija i Republička izborna komisija, gde po Zakonu o lokalnim izborima i republičkim izborima opozicija mora da ima većinu. Možda oni sada žele da tu grupaciju predstave kao opoziciju pa da onda nju ubace u raspravu, ali to ne može proći“, naveo je Milivojević.

Podseća i da je u Kruševcu na decembarskim izborima u sedam gradskih izbornih jedinica Srpska napredna stranka poražena.

Pet odbornika koji su napustili odborničku grupu SNS su kako kaže Milivojević pristojni ljudi i nisu svi članovi SNS, pošto je ova stranka u koaliciji sa strankom Rasima Ljajić i još par stranaka.