Vučić: Srpska trobojka simbol otpora i pobede

Vučić: Srpska trobojka simbol otpora i pobede

Na predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je značaj srpske trobojke kao simbola otpora, slobode, pravde i pobede. Pokazujući zastavu Srbije koju je nedavno uneo u Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija tokom odlučivanja o rezoluciji o Srebrenici, Vučić je naglasio nepobedivost ovog nacionalnog simbola.

„Niko ovu zastavu ne može i nikada neće pobediti“, istakao je Vučić, dodajući da će Srbija čvrsto braniti svoje nacionalno jedinstvo i interese širom sveta, gde god da žive Srbi.

Govoreći o globalnim izazovima i tenzijama koje se javljaju širom sveta, Vučić je istakao odlučnost Srbije da sačuva svoju zemlju i njene građane. „Teško vreme je pred celim svetom, kao da je ceo svet poludeo, svi samo maštaju o ratovima, a ja maštam i učinićemo sve da sačuvamo našu zemlju, naše majke, bake, decu“, naglasio je predsednik.

U sklopu svoje inicijative za podsticanje nataliteta, Vučić je najavio planove za pružanje pomoći budućim roditeljima. Prema najavi, budući roditelji će dobijati pomoć od 500.000 dinara za prvo dete i 600.000 dinara za drugo dete. „Važno je da svako zna koliko nam je važno da imamo decu jer kome ćemo da ostavimo ovu našu prelepu zemlju“, zaključio je Vučić.