Švedski vezista Kristofer Olson i dalje se nada da će ponovo igrati fudbal

Švedski vezista Kristofer Olson i dalje se nada da će ponovo igrati fudbal

Švedski fudbaler Kristofer Olson, koji se bori sa akutnim stanjem mozga, izražava nadu u potpuni oporavak kako bi se vratio fudbalskim terenima. Nakon mesec dana provedenih u bolnici zbog iznenadnog gubitka svesti kod kuće, Olson je sada u neurološkom rehabilitacionom centru. Pojavio se prvi put u javnosti od bolesti dok je podržavao svoj klub Mitjiland na utakmici koja je osigurala titulu domaće lige. U razgovoru za švedski list Aftonbladet, Olson je izrazio uverenje da će se potpuno oporaviti i ponovno se priključiti timu.

Na 28-godišnjeg Olsons je postavljena dijagnoza nekoliko malih krvnih ugrušaka u mozgu usled retke upale krvnih sudova. Njegovo stanje je zahtevalo respiratornu podršku, a on sam se ne seća perioda od tri nedelje tokom kojih je, kako je rekao, „suštinski umirao“. Ipak, sada je u stabilnom stanju oporavka i već je počeo sa fizičkim aktivnostima poput igranja fudbala u centru za rehabilitaciju.

Iako je napredak u oporavku očigledan, još uvek nije jasno kada će Olson moći da se vrati kući i da li će moći da se vrati profesionalnom sportu. Ipak, optimizam ne napušta Olsons, koji ističe da je svakim danom sve bolji. Svoje fudbalske korake je započeo u švedskom AIK-u, a zatim je igrao za klubove kao što su Anderleht, Krasnodar i Arsenal.

Povratak na stadion za proslavu titule bio je emotivan trenutak za Olsons, koji je istakao da mu je nedostajala atmosfera fudbalskih utakmica i podrška navijača. Ipak, priznaje da je osećao umor zbog svega što je prošao.