Francuski teniser izbegao kaznu nakon što je udario gledaoca loptom na Otvorenom prvenstvu Francuske

Francuski teniser izbegao kaznu nakon što je udario gledaoca loptom na Otvorenom prvenstvu Francuske

Francuski teniser, Terens Atmane, izbegao je kaznu nakon što je slučajno udario gledaoca loptom tokom meča prvog kola na Otvorenom prvenstvu Francuske. Incident se dogodio na Terenu 12, jednom od manjih terena, dok je Atmane igrao protiv Sebastijana Ofnera iz Austrije.

Atmane je izgubio poen u četvrtom setu i izrazio svoje nezadovoljstvo udarajući loptu preko zida, slučajno pogađajući gledaoca u sedištu iza suprotne osnovne linije. Igra je bila odložena dok su sudije razgovarale sa povređenim navijačem i odlučivale o daljim koracima. Na kraju, Atmaneu je izrečena opomena zbog nesportskog ponašanja, ali bez dodatne kazne.

Ovaj incident podseća na slične situacije sa prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske, gde su neki igrači bili primorani da odustanu od mečeva nakon što su slučajno povredili gledaoce loptom.

Sebastijan Ofner, koji je pobedio u ovom meču, izrazio je iznenađenje zbog odluke, ističući da je slične akcije ranije rezultirale diskvalifikacijom igrača. Ofner je naglasio potrebu za većom pažnjom u ovakvim situacijama kako bi se izbegle ozbiljne povrede gledalaca.

Portparol Francuske teniske federacije je odbio komentarisanje ovog incidenta do ponedeljka, ostavljajući prostor za dalje reakcije i analizu situacije.