Ramštajn napravio spektakl na Ušću: Desetine hiljada fanova uživalo u nezaboravnom koncertu

Ramštajn napravio spektakl na Ušću: Desetine hiljada fanova uživalo u nezaboravnom koncertu

Najveći live bend današnjice, Ramštajn, priredio je spektakl za pamćenje na beogradskom Ušću, gde su desetine hiljada fanova uživale u jedinstvenom muzičkom i vizuelnom performansu. Popularni nemački sastav, poznat po provokativnim temama, smelim nastupima i neprevaziđenoj pirotehnici, održao je veliki koncert u okviru svoje Stadion turneje povodom 30 godina benda, prenosi Nova.rs.

Kapije Ušća bile su otvorene od ranih popodnevnih časova, a fanovi iz Srbije i celog sveta satima su se okupljali kako bi zauzeli svoja mesta. Saobraćaj je bio obustavljen u delovima Novog Beograda zbog veličine događaja, dok su gužve na kapijama bile konstantne. Ramštajn je uspeo da objedini sve generacije publike, od tinejdžera do onih koji pamte njihove prve numere.

Spektakl na Ušću zahtevao je ogromnu opremu, koju je prevezlo 77 šlepera. Grandiozna bina, široka 60 metara i visoka preko 30 metara, bila je opremljena rekvizitima koji su ispuštali vatru i varnice, stvarajući fuziju metala i vatre koja je očarala publiku.

Publika je sa ovacijama dočekala popularni nemački sastav, a na početku koncerta scenaki efekti i prvi tonovi podigli su sve prisutne. Hitovi poput „Ramm“, „Keine Lust“, „Sehnsucht“, „Asche zu Asche“, „Mein Herz brennt“, „Zeit“, „Deutschland“ i „Sonne“ nizali su se jedan za drugim, stvarajući uzavrelu atmosferu među vernim fanovima iz celog sveta.

Vrhunac večeri bio je izvođenje planetarnog hita „Du hast“, kada je publika eksplodirala od oduševljenja. Pesmu je pratio vatreni spektakl koji je doveo atmosferu do usijanja.

Na kraju koncerta, frontmen Ramštajna, Til Lindeman, zahvalio se publici na srpskom jeziku: „Hvala, Beograde“, a zatim se zahvalio i na engleskom, nemačkom i ruskom jeziku.

Ramštajn, bend poznat po hrabrim vizuelnim efektima, bogatoj simbolici i specifičnom industrial metal zvuku, nastupio je treći put u Beogradu, a zbog velike zainteresovanosti održaće još jedan koncert sutra u okviru svoje Stadion turneje kojom obeležavaju tri decenije postojanja.