Menadžer Man Junajteda uveren je da će zadržati svoj posao uprkos problematičnoj sezoni

Menadžer Man Junajteda uveren je da će zadržati svoj posao uprkos problematičnoj sezoni

Erik ten Hag uveren je da će biti menadžer Mančester junajteda sledeće sezone nakon razgovora sa klupskom hijerarhijom uoči subotnjeg finala FA kupa.

Holanđanin je nadgledao najgoru sezonu Junajteda u 34 godine i njegov najniži cilj u eri engleske Premijer lige, osmi.

U petak je objavljeno da će izgubiti posao čak i ako osvoji Kup protiv šampiona lige Mančester sitija na Vembliju.

Ten Hag je rekao da je već upoznao novog suvlasnika Džima Ratklifa kako bi pregledao sezonu i da mu nisu potrebna uveravanja o njegovoj budućnosti.

„Nije neophodno, idemo za sledeću sezonu“, rekao je on i dodao da će u nedelju otići na odmor.

Nekoliko imena je već pomenuto kao potencijalni naslednik Ten Haga ako bude otpušten, uključujući Maurisija Poketina, Tomasa Tučela, Kirana Mekenu, Tomasa Franka i menadžera Engleske Gereta Sautgejta.

Britanski milijarder Retklif je u februaru kupio 27,7% udela u Junajtedu i odmah izazvao Ten Haga da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona, što nije uspeo da ostvari.

Bivši menadžeri Junajteda Dejvid Mojes i Luj van Gal otpušteni su nakon što su propustili Ligu šampiona, dok su Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer takođe izgubili posao u sezonama kada je postalo jasno da je malo verovatno da će obezbediti mesto među evropskom elitom.

Najbolji Ten Hag može da se nada je Liga Evrope ako Junajted osvoji FA kup.

Uoči finala, menadžer Sitija Pep Gvardiola saosećao je sa Ten Hagom, koji je morao da se nosi sa nizom povreda. Junajted će u finalu ostati bez defanzivaca Harija Megvajra i Luka Šoa.

Ali Gvardiola prihvata da će pritisak biti na njegovom kolegu, ako ne bude mogao da preda trofej.

„Dakle, u velikim klubovima kao što su Junajted i Siti, kada ne pobedite, uvek ste u nevolji. To nije tajna“, rekao je on. „Uradili smo ono što smo uradili, ali bio bih u nevolji ako ne pobedimo.“