Piksi u ponedeljak dobija novi ugovor

Piksi u ponedeljak dobija novi ugovor

Saga se privodi kraju – selektor Dragan Stojković dobiće u ponedeljak finalni predlog novog ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

Kako saznaje Sport klub, istog dana ispred podneva, trebalo bi da bude ozvaničen produžetak saradnje Piksija i FSS.

Za ponedeljak je zakazana sednica Izvršnog odbora srpske kuće fudbala. Pred članovima fudbalske vlade naći će se završna verzija novog ugovora Dragana Stojkovića . Sednice IO FSS, uglavnom, imaju formalni značaj i ne bi trebalo da bude bitnije diskusije oko predloga nove saradnje sa selektorom.

Poslednjih dana u toku su intezivne konsultacije fudbalske vrhuške sa Stojkovićem oko pojedinih spornih klauzula. Reč je o stavkama manjeg značaja, nedovoljne težine da ugroze finalni dogovor. Odmah po usvajanju, planirano je i potpsavanje novog ugovora. Prema načelnom planu, Piksi bi do kraja naredne nedelje trebalo da ozvaniči ostanak na kormilu reprezentacije do poslednjeg dana 2025.  godine, ili učešća na Mondijalu 2026.

O Stojkovićevom ugovoru živo se raspredalo u prolećnim danima. Loše partije u prijateljskim utakmicama sa Rusijom i Kiprom usporile su finalizaciju dogovora, ali je napokon preovladao stav o nužnosti ozveničenja saradnje pre početka priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Od ponedeljka, 27. maja, Srbija će imati selektora sa ugovorom do 2026.

Stojkovićev mandat biće istovremeno i najduži u modernoj istoriji, potencijalno duži od čak pet godina. Podsetimo, Stojković je kormilo državnog tima preuzeo marta 2021.

Od tada, reprezentacija Srbije beležila je uspehe u tri takmičenja. Obezbedila je plasman na svetsko i evropsko prvenstvo i promociju u „A“ diviziju Lige nacija. Jedini neuspeh ispisala je na SP u Kataru, novembra 2022. godine.