Maurisio Poketino napustio Čelsi nakon jedne sezone

Maurisio Poketino napustio Čelsi nakon jedne sezone

Maurisio Poketino i Čelsi su obostrano odlučili da se raziđu, saopštio je klub iz Premijer lige u utorak. Poketino je proveo samo jednu sezonu kao menadžer na Stamford Bridžu, ali nije uspeo da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona.

„U ime svih u Čelsiju, želeli bismo da izrazimo zahvalnost Maurisiju za njegovu uslugu ove sezone. Biće dobrodošao da se vrati na Stamford Bridž u bilo kom trenutku i želimo mu sve najbolje u budućoj trenerskoj karijeri“, izjavili su sportski direktori Čelsija Lorens Stjuart i Pol Vinstanli.

Čelsi je sezonu završio na šestom mestu na tabeli, bio je poražen finalista Liga kupa Engleske i stigao do polufinala FA kupa. Iako je Poketino uspeo da osigura evropski fudbal u Ligi Evrope ili Ligi Konferencija, sezona je bila razočaravajuća za tim koji je osvojio Ligu šampiona 2021. godine.

Poketino je preuzeo dužnost prošlog leta nakon što su američki vlasnici Čelsija Tod Boehli i Clearlake Capital otpustili Tomasa Tučela i Grejema Potera u prvoj godini na čelu. „Hvala vlasničkoj grupi Čelsija i sportskim direktorima na prilici da budem deo istorije ovog fudbalskog kluba“, rekao je Poketino u saopštenju. „Klub je sada u dobroj poziciji da nastavi napred u Premijer ligi i Evropi u godinama koje dolaze.“

Pod vođstvom Boehli i Clearlakea, Čelsi je potrošio oko milijardu dolara na transfere, ali taj trošak se nije pretvorio u uspeh na terenu. Iako je Poketino bio osvajač titule sa Pari Sen Žermenom, nije uspeo da osvoji trofej u engleskom fudbalu nakon prethodnih angažmana u Sautemptonu i Totenhemu.

Poketinov trenerski tim, koji čine Hesus Perez, Migel d’Agostino, Toni Himenez i Sebastijano Poketino, takođe je napustio klub, saopštio je Čelsi.