Barselona osigurala drugo mesto u španskoj ligi pobedom nad Rajo Valjekanom, Real Madrid remizirao sa Viljarealom

Barselona osigurala drugo mesto u španskoj ligi pobedom nad Rajo Valjekanom, Real Madrid remizirao sa Viljarealom

Barselona je ostvarila važnu pobedu protiv Rajo Valjekana rezultatom 3-0, osiguravajući tako unosno drugo mesto u španskoj ligi. Sa druge strane, šampion Real Madrid je remizirao 4-4 u uzbudljivom meču protiv Viljareala, pri čemu je norveški napadač Aleksandar Sorlot postigao sva četiri gola za domaćina.

Pored toga, Kadiz je postao poslednji tim koji je ispao iz lige nakon što je odigrao nerešeno 0-0 kod kuće protiv Las Palmasa. Real Sosijedad je osigurao poslednje mesto u Ligi Evrope pobedom od 2:0 nad Real Betisom.

Barselona je do tri boda stigla zahvaljujući Pedriju koji je postigao dva gola, dok je Robert Levandovski dodao još jedan gol. Ova pobeda značila je i osvajanje drugog mesta u ligi i mesto u unosnom Superkupu Španije u Saudijskoj Arabiji.

S druge strane, Real Madrid je završio sezonu na prvom mestu, ali je izgubio važan meč protiv Osasune rezultatom 4-1.

U međuvremenu, Sorlot je bio ključni igrač za Viljareal, postigavši četiri gola u meču protiv Reala, dok je Majorka remizirala 2-2 sa Almerijom, a Selta Vigo pobedila sa 2-1 protiv Granade.

Ovaj vikend je takođe doneo i odluku o timovima koji će napustiti ligu, a Kadiz je ispao nakon neodlučenog rezultata protiv Las Palmasa.

Nakon pobede, trener Barselone, Ćavi, demantovao je izveštaje o svom mogućem odlasku, naglašavajući da je pobeda bila ključna za ostvarivanje ciljeva tima.

Sosijedad i Atletik Bilbao su takođe obezbedili mesta u evropskim takmičenjima pobedama u svojim poslednjim mečevima sezone.