Kako je evropska publika glasala za Teja Doru: 12 poena iz samo jedne zemlje

Kako je evropska publika glasala za Teja Doru: 12 poena iz samo jedne zemlje

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, Teja Dora, dobila je 22 poena od stručnih žirija i 32 poena od evropske publike, što je bilo dovoljno za 17. mesto. Srbiji stručni žiri nijedne zemlje nije dao više od pet bodova, dok je maksimalnih 12 bodova od publika dobila jedino iz susedne Hrvatske.

Prema predstavnici Srbije „najdarežljiviji“ bili su stručni žiriji Jermenije i Kipra, koji su Teja Dori dodelili po pet poena. „Ramonda“ je osvojila četiri poena slovenačkog žirija, tri hrvatskog i dva danskog.

Po jedan bod su Teja Dori dali žiriji iz Albanije, Irske i Portugala.

Publici se „Ramonda“ nešto više dopala. Najviše Hrvatima koji su Teja Dori dali maksimalnih 12 bodova.

Trebalo bi napomenuti da su predstavnici Srbije i Hrvatske – Teja Dora i Baby Lasagna – bili „najbolji drugari“ među svim takmičarima u Malmeu, i stalno pružali jedno drugom podršku.

Teja Dora je pet poena dobila od austrijske, slovenačke i švajcarske publike. Tri poena dobila je od Maltežana, a dva od Albanaca.

Srpski žiri je, kao što se moglo videti u direktnom TV prenosu, jedan bod dodelio Ukrajini, dva Irskoj, tri Grčkoj, četiri Velikoj Britaniji, pet Švedskoj, šest Italiji, sedam Litvaniji, osam Francuskoj i deset Švajcarskoj.

Maksimalnih 12 bodova, srpski žiri dodelio je Hrvatskoj. Kako je zabeležila reporterka N1 u Zagrebu, na Evropskom trgu nastala je euforija kada je Konstrakta saopštila rezultate glasanja iz Beograda .

Za razliku od „Pesme za Evroviziju“ , srpska publika i srpski žiri su ovoga puta imali istog favorita – Baby Lasagnu.

Glasači iz Srbije su 10 poena dodelili Francuskoj, osam Grčkoj, sedam Irskoj, šest Švajcarskoj, pet Švedskoj, četiri Italiji, tri Izraelu, dva Sloveniji i jedan Jermeniji.

Pobednik sinoćnjeg finala Evrovizije bio je Nemo iz Švajcarske koji je osvoji najviše poena od žirija u istoriji ovog takmičenja, dok je favorit publike i kladionica – Baby Lasagna – zauzeo drugo mesto.