Zapaljena kancelarija senatora Bernija Sandersa u Vermontu, sumnja se na podmetanje požara

Zapaljena kancelarija senatora Bernija Sandersa u Vermontu, sumnja se na podmetanje požara

Policija u Vermontu traži osumnjičenog koji je u petak navodno podmetnuo požar ispred kancelarije američkog senatora Bernija Sandersa. U manjem požaru je nastala manja materijalna šteta, ali nije bilo povređenih.

Vlasti kažu da je nepoznati osumnjičeni muškarac poprskao vrata kancelarije, zapalio ih i pobegao. Oni su rekli da je osumnjičeni ostao na slobodi i da nije utvrđen motiv.

„Značajan požar zahvatio je vrata i deo vestibula, ometajući izlazak članova osoblja koji su radili u kancelariji i ugrozivši njihove živote“, navodi se u saopštenju policije Burlingtona. „Sistem prskalice se tada uključio i u velikoj meri ugasio vatru.

Ranije tokom dana, vatrogasna služba Burlingtona saopštila je da je odgovorila na poziv u petak ujutro i pronašla požar između predvorja, lifta i ulaznih vrata Sandersove kancelarije na trećem spratu u Burlingtonu. Vrata kancelarije pretrpela su umerena oštećenja od požara, a veći deo trećeg sprata je pretrpeo značajnu štetu od vode. Kancelarije Sandersa i one u blizini su evakuisane.

Sandersov portparol nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Sanders nije bio u kancelariji.