Đoković u društvu Zimonjića trenirao sa Runeom u Monte Karlu

Đoković u društvu Zimonjića trenirao sa Runeom u Monte Karlu

Novak Đoković je stao na šljaku Monte Karla i odradio verovatno prvi trening. Sa druge strane mreže je bio Holger Rune a sa njegove Nenad Zimonjić, kao trener.

Očigledno je da su se dva velikana svetskog i srpskog tenisa dogovorili o saradnji, bar na mastersu u Monte Karlu, a možda i duže.

Ovakva mogućnost je bila već najavljena činjenicom da je Đoković na treninzima u Beogradu prošle nedelje u društvu Zimonjića trenirao na TK Bejzlajn na Banovom brdu. Bilo je vidno da nekadašnji broj 1 u dublu nije tu zbog druženja, niti sparingovanja, već da stručno doprinese Novakovoj pripremi za naredna takmičenja. Činjenica da je poslednjeg dana treninga bio prisutan i Dušan Lajović, jasno je ukazivala da Đoković pojačava rad, da mu je za sparing potreban vrhunski profesionalac, a ne teniser slabijeg ranga kao što je prethodno bio Bugarin Lazarov.

Osim Đokovića i Zimonjića malo ko još zna šta su se oni tačno dogovorili. Da li je to saradnja samo za masters u Monte Karlu ili na mnogo duže. U tenisu su česti probni periodi, tako da se odluke ponekad donose iz nedelje u nedelju.

Jasno je i da će zadatak dvostrukog vimbldonskog šampiona biti da reaguje tokom mečeva pravim savetima, jer je baš nedostatak takvih bio jedan od razloga za prekid saradnje sa Goranom Ivaniševićem.

Hrvatski stručnjak je često bio bez prave reakcije kada je Đoković, u trenucima kada mu nije išlo, tražio pravu podršku. Zimonjić je kao dugogodišnji selektor u Dejvis kupu, imao dovoljno prilika da izbrusi tu osobinu, a kako će to ići u mečevima, videćemo već za desetak dana kada Novak bude otvorio sezonu na šljaci u Monte Karlu.

Iako ceo svet traži novog trenera Đokoviću, jasno je da je Zimonjić sada najbliži toj ulozi.

Masters u Monte Karlu se održava sledeće nedelje.